fbpx

Musikkfondene

Daniela Reyes fikk Tekstforfatterfondets lyspunktpris 2021

15 / 11 / 2021

Daniela Reyes holder konsert før utdeling av Tekstforfatterfondets lyspunktpris 2021.

 

Lyspunktprisen er på 25.000,- oppmuntrende kroner, et diplom, blomster og kollegers annerkjennelse og hyllest


Styrets begrunnelse:

Lyspunktprisen går i år til en tekstforfatter, låtskriver, artist og egenprodusent som har rukket å akkompagnere flere kjente artister, før hun nå er aktuell med sitt eget debutalbum «Engangsdager»

Som tekstforfatter er hun leken i sine betraktninger, ofte i helt små, men likefullt godt beskrivende “nye” ord, som hjelper lytteren til å sette seg raskt inn i stemningen og det låtene ønsker å formidle.

Hun har et ungt og finstemt språk for opplevelser, som i den treffende tittellåta “Engangsdager”.  Der handler det om å vokse opp eller å være “på kanten av oppveksten”, en situasjon hun bare såvidt forstår. Så vidt vi kan forstå, ligger det mye ettertanke både i og mellom hennes mange finurlige formuleringer. Det kler et alternativt jazzpop- og viseunivers.

Hennes lyttende utforsking av tekst, og ærlige formidling, berører. Særlig treffer hun vår tids dobbelthet, hvor synlighet er et mål i seg selv, selv om den psykiske belastingen ofte kan være for stor. I låta «Usikker Musiker» våger hun å spørre om det egentlig er behov for, eller plass til, enda en musiker. Tekstforfatterfondet er ikke et sekund i tvil om at det er plass til Daniela Reyes og hennes fascinerende tekster. – Gratulerer!


Styret i Tekstforfatterfondet: Lise Knudsen, Shaun Bartlett, Frida Ånnevik og Knut Lystad.

 

Utdeling

Prisen ble overrakt under en minikonsert i platebutikken Big Dipper i Oslo 13. november 2021.

 

Kontaktperson

Administrativ leder: Therese Rørvik, tlf. 988 75 248