fbpx

Musikkfondene

Tekstforfatterfondet

Ole Kirkeng mottar Tekstforfatterfondets lyspunktpris

Ole Kirkeng mottar Tekstforfatterfondets lyspunktpris 2022. Foto.

Ole Kirkeng mottar Tekstforfatterfondets lyspunktpris: Fra venstre Ken Wasenius, Shaun Bartlett, Ole Kirkeng og Silje Halstensen (Bendik)

Styret i Tekstforfatterfondet har følgende begrunnelse:

Tekstforfatterfondets Lyspunktpris for 2022 går til en sangtekstforfatter, som allerede har utmerket seg som en ny og spennende stemme i sin sjanger. Etter kun 2 EP-utgivelser, vant han i 2021 Spellemannsprisen i kategorien country.

Lyspunktprisen er tidligere kun tildelt tekstforfattere med norskskrevne tekster, men året 2022 ble en game changer, for å bruke prisvinnerens foretrukne språk. Etter flere års studier i USA, har han nemlig fått et naturlig forhold til det engelske språk og burde være et godt forbilde for andre norske sangtekstforfattere som ønsker å skrive på engelsk. Hans tekster er både lekne, finurlige og lengselsfulle, med et kledelig snev av sentimentalitet, uten at han faller i klisjégryta. Med sine tekster skaper han levende bilder og historier i våre hoder og hjerter. Og når tekstene forsterkes av medrivende melodier og en fløyelsmyk stemme, vil man bare høre mer. Man behøver ikke engang elske country, for å bli betatt av Lyspunktprisvinneren og vi i Tekstforfatterfondet ser frem til å få ta del i hans univers i tiden som kommer.

Tekstforfatterfondets Lyspunktpris for 2022 går selvfølgelig til Ole Kirkeng.

Styret i Tekstforfatterfondet

Knut Lystad, Silje Halstensen og Shaun Bartlett.

Utdeling

Prisen ble delt ut som en overraskelse på Nrk P13 tirsdag 18. april 2023.

Prisen

Lyspunktprisen er på 40 000,- kroner, et innrammet diplom og blomster.

Kontaktpersoner

Administrativ leder Therese Rørvik, tlf. 988 75 248.