fbpx

Musikkfondene

Tekstforfatterfondet

Bo Milli mottar Tekstforfatterfondets lyspunktpris 2023

Bo Milli (Emilie Østebø) mottar Tekstforfatterfondets lyspunktpris: Fra venstre Silje Halstensen (Bendik), Bo Milli (Emilie Østebø) og Shaun Bartlett.

Styret i Tekstforfatterfondet begrunner prisen slik:

Tekstforfatterfondets Lyspunktpris for 2023, går til en ung tekstforfatter som viser ansvar ved å ta klare standpunkt til verdens miljø og klimaproblemer. Hennes tekster sier mye om hvordan det er å være ung i dag. Ikke bare hverdagslige ting, men også den angst og hjelpeløshet som både hun og andre unge mennesker føler både for egen og planetens fremtid. Hun har et klart budskap, elegant kamuflert som fengende, gitarbaserte poplåter med rytmiske finurligheter.

I 2022 var hun A-listet på NRK P13 med 4 låter og etter Bylarm 2022, ble hun umiddelbart booket til Øyafestivalen 2023. Hun har også smakt på suksess i det store utland og spås en lysende fremtid både av norsk og utenlandsk presse.

En av hennes store hits er låta «FOMO», noe som alle unge vet betyr: «fear of missing out» eller på norsk: «frykt for å gå glipp av ting». Men hun behøver ikke å være redd for å gå glipp av Tekstforfatterfondets Lyspunktpris, for her er den og den er vel fortjent: Tekstforfatterfondets Lyspunktpris for 2023 går nemlig til både Bo Milli og Emilie Østebø. Og det gjør det, selvfølgelig, litt enklere for oss at de to er en og samme person. Hjertelig til lykke.

Styret i Tekstforfatterfondet

Knut Lystad, Silje Halstensen og Shaun Bartlett.

Utdeling

Prisen ble delt ut som en overraskelse på NrkP1 Hordaland 6. mai 2024.

Prisen

Lyspunktprisen er på 40 000,- kroner, et innrammet diplom og blomster.

Kontaktpersoner

Administrativ leder Therese Rørvik, tlf. 988 75 248.