fbpx

Musikkfondene

Håvard Rem fikk Tekstforfatterfondets ærespris

26 / 04 / 2017

Fondet deler årlig ut prisen til en norsk forfatter av musikktekster. Mottakere må ha skapt tekster av høy kvalitet på sitt felt over tid. Forfatteren og poeten Håvard Rem står for tekster til profilerte artister og band som A-ha og Kaizers Orchestra.


Styret i Tekstforfatterfondet består av Herborg Kråkevik, Ingvar Hovland og Knut Lystad.

De begrunner det slik:

Tekstforfatterfondets Ærespris 2016 går til en forfatter og poet som gjennom en årrekke har bidratt med sangtekster på høyt nivå til profilerte norske artister og band. Han har skrevet for a-ha, Morten Harket, Sivert Høyem, Kaizers Orchestra, Jan-Ove Ottesen, Vamp, Jørn Hoel, Silje Nergaard og mange flere.

 

Gjendiktning på norsk

I tillegg til egne tekster, som har gitt ham både Spellemannspris og NOPAs tekstpris, har han også gledet artister og publikum med sine gjendiktninger av Bob Dylan, Hank Williams og ikke minst Leonard Cohen. Både «Cohen på norsk» og «Hank Williams på norsk» har blitt egne CD-utgivelser.

Prisvinneren har et sterkt engasjement for sanglyrikken, og han deler mer enn gjerne sine store kunnskaper på området med andre som er interesserte i sjangeren.

Han er allsidig og kvalitetsbevisst og har tilført norsk populærmusikk uvurderlige og unike tekster. Det er derfor en stor glede for Tekstforfatterfondet å overrekke æresprisen for 2016 til Håvard Rem.

 

UTDELING

Prisen ble overrakt på Theatercaféen onsdag 26. april.

PRISEN

Æresprisen er på 50.000 kroner og et kunstverk av Håkon Bleken. Mer om prisen og tidligere mottakere på www.musikkfondene.no/priser

KONTAKTPERSON

Fungerende administrativ leder: Vemund Bergland, tlf. 959 25 931