fbpx

Musikkfondene

Tekstforfatterfondets Lyspunktpris 2017 til Fredrik Høyer

15 / 11 / 2017

Fotograf: Synne Ø. Knudsen
 

Fredrik Høyer har fått Tekstforfatterfondets Lyspunktpris. Prisen blir årlig tildelt en ung norsk sangtekstforfatter som har utmerket seg.


Fra styrets begrunnelse:

Fredrik Høyer er utdannet tekstforfatter fra Westerdals og har Bachelorgraden i Litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har i mange år vært en tonegivende stemme i slampoesimiljøet, og en av de mest brukte poetene på scener rundt omkring i landet. Han har skrevet og spilt i forestillingene: ”Sjæl” for dramatikkens hus og Brageteatret i 2015-16; ”Hold fast - hold ut” sammen med Svein Tindberg på Torshovteateret i 2016 og ”Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping” for Det andre teateret i 2017. Han har også utgitt bøkene ”Månehund & fatter´n” og ”Grønlandsutraen”.

 

Et lyspunkt i samtiden

Det siste året har forestillingen hans Grønlandsutraen på Nationaltheatret gjort tekstene hans kjente for et større publikum. Grønlandsutraen er altså utgitt både som bok, album og omskapt til teater.

Det er svært sjeldent at en tekst fungerer så godt i alle disse tre sjangrene, og vi i Tekstfatterfondet vil gjerne hedre en tekstforfatter som kommuniserer så direkte med publikum, samtidig som tekstene holder et høyt nok nivå til å stå for seg selv også i bokform.

Høyers tekster gir løfte om mange viktige verker i fremtiden, men nå nøyer vi oss med å takke ham for å være et lyspunkt i samtiden, en tid som ellers flommer over av tekster som er både overflatiske og kortlevde. Tekstene til Fredrik Høyer er det motsatte.


Styret i Tekstforfatterfondet: Herborg Kråkevik, Geir Hegerstrøm og Knut Lystad.

 

UTDELING

Prisen ble overrakt under NOPAs 80-årsjubileum den 14. november.

PRISEN

Æresprisen er på 25.000,- oppmuntrende kroner, et diplom, blomster og kollegers annerkjennelse og hyllest. Mer om prisen og tidligere mottakere på www.musikkfondene.no/priser

KONTAKTPERSON

Administrativ leder: Therese Rørvik, tlf. 988 75 248