fbpx

Musikkfondene

Unni Wilhelmsen tildeles Tekstforfatterfondets ærespris 2023

03 / 06 / 2024

Unni Wilhelmsen ser inn i kamera og smiler.

Unni Wilhelmsen - Tekstforfatterfondets ærespris 2023. Foto: Jenny Østgård

Æresprisen er på kroner 100.000, et håndkolorert kunstverk av Håkon Bleken og blomster


Prisen blir tildelt en sangtekstforfatter som over tid har skapt tekster av høy kvalitet.

Fra styrets begrunnelse:

Tekstforfatterfondets ærespris for 2023 går til en tekstforfatter som evner å invitere oss inn i sitt personlige univers, uten å frarøve lytteren eget eierskap til det som formidles. Helt siden debuten To Whom It May Concern i 1996 har hun gitt oss tidløse tekster som fortsetter å gi gjenklang i både yngre og etter hvert litt eldre ører.

Vi trenger ikke å dykke så dypt inn i prisvinnerens diskografi for å raskt finne inspirerende formuleringer og gode betraktninger i rommet mellom mennesker, på godt og vondt, og om livets mange vendinger og kontraster.

Å få servert av livets underfundigheter fra en med såpass godt låtskriver-perspektiv oppleves på mange måter betryggende. Lag på lag dekker hun hele følelsesregisteret og det går jo helst bra til slutt, i alle fall for oss som hører på.

Vi håper denne prisen kan være med å inspirere tekstforfatteren selv, slik hun har inspirert andre tekstforfattere på veien. Tekstforfatterfondets Ærespris for 2023 går til Unni Wilhelmsen.


UTDELING

Prisen ble delt ut som en overraskelse under opptakssending på Ordentli Radio mandag 3. juni 2024. Sendingen vil bli sendt tirsdag 4. juni klokken 12.00 og kl 17.00 og kl 22.00.

STYRET I TEKSTFORFATTERFONDET

Knut Lystad, Silje Halstensen, Shaun Bartlett og Jon Niklas Rønning.

PRISEN

Æresprisen er på 100.000,- kroner, et håndkolorert trykk av Håkon Bleken og blomster.

TIDLIGERE MOTTAKERE AV TEKSTFORFATTERFONDETS ÆRESPRIS

Lillebjørn Nilsen, Odd Børretzen, Ole Paus, Jan Eggum, Anne Grete Preus, Åge Aleksandersen, Jan Erik Vold, Lars Lillo-Stenberg, Ingrid Bjørnov, Kjartan Kristiansen og Kari Bremnes, for å nevne noen.

KONTAKTPERSON

Therese Rørvik, administrativ leder i Tekstforfatterfondet og Musikkfondene

Telefon 988 75 248. E-post: therese.rorvik@musikkfondene.no